افت درآمد ۶۰۰ میلیارد تومانی شرکت ارتباطات سیار

خبر کاهش چندصد میلیارد تومانی درآمد شرکت ارتباطات سیار در مهر ماه، گوشه‌هایی از بحران اقتصادی کسب و کارهای مرتبط با اینترنت را نشان داد. اگر همراه اول به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه ارتباطات و انتقال داده‌ها چنین وضعیتی دارد، شرکت‌های کوچک‌تری که دارایی‌های ثابت و غیرثابت به مراتب کمتری از شرکت سابقا دولتی همراه اول دارند، چه شرایطی را تجربه می‌کنند؟ در این گزارش فقط به وضعیت شرکت‌های بورسی این حوزه می‌پردازیم.

به گزارش مثبت بورس؛ انتشار گزارش ماهانه عملکرد مالی شرکت ارتباطات سیار در سامانه کدال نشان می‌داد در مهر ماه، مجموع درآمدهای این شرکت از ۳ هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان به ۲ هزار و ۹۰۲ میلیارد تومان کاهش یافته است؛ بیش از ۶۰۴ میلیارد تومان طی یک ماه. ویژگی ماهی که گذشت، اختلال سنگین و دامنه‌دار در اینترنت بود و بنابراین می‌شد نتیجه گرفت قطعی شبکه، هر روز بیشتر از ۲۰ میلیارد تومان به همراه اول و سهام‌دارانش زیان وارد کرده است.

در این یک ماه، قیمت سهم همراه اول هم نزولی بوده گرچه کاهش قیمت سهام، متناسب با زیان اعلامی نبوده است و باید دید سهام‌داران این شرکت در یک ماه آینده با این نماد چه رفتاری خواهند داشت.

 

افت درآمد ۶۰۰ میلیارد تومانی شرکت ارتباطات سیار +مثبت بورس

نمودار سه ماهه تغییر قیمت سهام همراه اول

 

 

اما نکته قابل توجه این است که سهام سایر شرکت‌های بورسی فعال در حوزه خدمات اینترنتی نزولی بوده است؛ یکی از شاخص‌ترین شرکت‌های این گروه، آسیاتک است. هر سهم آسیاتک در پایان معاملات سهام در روز دوم مهرماه، (اولین روز معاملاتی ماه) ۲هزار و ۱۸۸ تومان قیمت داشت.

این قیمت در روز آخر مهر به هزار و ۷۵۹ تومان رسید و البته روند نزولی آن متوقف نشد و با ادامه کاهش قیمت در آبان، در روز دهم ماه هر سهم آسیاتک هزار و ۴۹۰ تومان معامله شد.

این در حالی است که قیمت سهام آسیاتک تا هفته آخر شهریور، با افت‌وخیزهای معمول، روند صعودی داشت. به عبارت دیگر، قطعی اینترنت، روند مثبت قیمت سهام این شرکت را متوقف و شیب قیمت سهم را نزولی کرده است.

افت درآمد ۶۰۰ میلیارد تومانی شرکت ارتباطات سیار+ مثبت بورس

نمودار سه ماهه تغییر قیمت سهام آسیاتک

 

های‌وب، دیگر شرکت بورسی ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی هم چنین روندی را طی کرده است.

قیمت پایانی هر سهم های‌وب روز دوم مهر ۲۹۹ تومان بوده که تا روز آخر ماه به ۲۷۲ تومان و تا دهم آبان به ۲۴۱ تومان کاهش یافته است.

نزول سهام های‌وب بعد از یک دوره چند ماه، از شانزدهم شهریور آغاز شده است.

 

افت درآمد ۶۰۰ میلیارد تومانی شرکت ارتباطات سیار+مثبت بورس

نمودار یک ماهه تغییر قیمت سهام های وب

نکته قابل توجه این‌جاست که اعداد و ارقام ذکر شده، تنها به کاهش قیمت سهام شرکت‌های خدمات اینترنتی و زیان سهام‌داران از این ناحیه اشاره دارد و کاهش درآمد شرکت‌ها در آن لحاظ نشده است.

چنان که مدیر بلندپایه یکی از اپراتورهای خدمات دیتا  اظهار کرد که درآمدهای ناشی از فروش اینترنت همراه این شرکت، بالغ بر ۵۵ درصد کاهش داشته است.

او که شرایط را برای اظهارنظر رسمی درباره وضعیت اینترنت مناسب نمی‌داند، ادامه می‌دهد: فضا بسیار مبهم و غبارآلود است و تا جایی که می‌دانم بسیاری از شرکت‌های فعال در این حوزه نیز مانند ما، منتظرند تا تصمیم نهایی درباره اینترنت جهانی، شبکه ملی اطلاعات و سرنوشت پیام‌رسان‌ها اتخاذ و اعلام شود.

او در پاسخ به این پرسش که آیا در این مدت، شرکت‌های فعال یا متخصصان تراز اول فناوری‌های ارتباطی بخش خصوصی، طرف مشورت و گفت‌وگوی مراجع ذی‌ربط بوده‌اند، پاسخ داد: هیچ گفت و شنودی بین ما و وزارت ارتباطات صورت نگرفته و اگر در مورد سایر شرکت‌ها یا متخصصین چنین اتفاقی افتاده، من از آن اطلاع ندارم.

خبرهای غیررسمی دیگر حاکی از آن است که درآمد فروش اینترنت همراه در برخی اپراتورها بالغ بر ۹۰ درصد کاهش یافته است اما همان‌طور که آمد عموم مدیران شرکت‌های خدمات اینترنتی مایل به اظهار نظر در این زمینه نیستند و نقد سیاست‌های جاری در حوزه ارتباطات و اطلاعات را نوعی به خطر انداختن منافع سهام‌داران خود تلقی می‌کنند.

بنابراین برای بررسی دقیق‌تر ضرر و زیان‌های دوره طولانی اختلالات اینترنتی کشور، باید منتظر گزارش‌های دوره‌ای یا صورت‌های مالی این شرکت‌ها باشیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x