بازارگردان‌ها حجم اندک تقاضا در بورس را هم نابود کردند

بک اقتصاددان درمورد چالش‌های معاملات الگوریتمی و بازارگردانی در بورس اظهار کرد: بازارگردان‌ها با تقویت قسمت عرضه در بازار موجب لطمه جدی به بازار شدند و همان حجم اندک تقاضا را هم نابود کردند.

وی افزود: روش الگوریتم سالهاست که در بازارهای بورس دنیا شناخته شده و عمده معاملات بورس دنیا نیز توسط همین ابزارها انجام می‌شود اما دستکاری در معاملات و جهت دهی غیرواقعی به عرضه و تقاضا در بازار تخلف محسوب می‌شود و زندان‌های طولانی و جرایم سنگینی دارد.

این اقتصاددان اظهارکرد: استفاده از معاملات الگوریتمی در شرایطی که بازار بورس ما ارزش معاملاتی بسیار پایینی دارد و هم اکنون به ۱۵۰۰ تا ۲ هزار میلیارد تومان رسیده، عمده معاملات توسط نهادها و شبه دولتی انجام می‌شود و عمده فعالان حقیقی بازار هم پول را از بازار خارج کردند فقط به جریان عرضه و تقاضای بازار جهت دهی غیرواقعی می‌دهد.

محمود رباطی عدم دسترسی یکسان فعالان مختلف بازار سرمایه به معاملات الگوریتمی را نیز به عنوان یک چالش یادکرد و گفت: درمورد میزان این دسترسی و اثرگذاری آن هیچ آمار و اطلاعات دقیقی وجود ندارد.

وی افزود: استفاده از روش الگوریتمی در حجم معاملات پایین به دلیل جهت دهی غیرواقعی به فرآیند معاملات مشمول تخلف جدی بازارهای مالی می‌شود.

محمود رباطی

 

این اقتصاددان همچنین درمورد بازارگردانی نیز گفت: تمامی فعالان و متخصصان بازار با دستورالعمل بازارگردانی مخالفت کردند چون طوری نوشته شده که هم سهامدار و هم ناشر متضرر می‌شوند و فقط صندوق بازارگردان است که هیچ ضرری نمی‌کند.

محمود رباطی با تصریح بر اینکه مدل بازارگردانی فعلی ایرادات زیادی دارد افزود: هدف از بازارگردانی ایجاد تعادل در هیجان خرید و فروش بازار سرمایه بود اما متأسفانه شرایط بازار نه تنها بهتر نشده بلکه بدتر هم شده و دلیلش هم تضاد منافع بین سرمایه گذاران و خدمات دهندگان و همچنین اتاق فکر ضعیف این بازار است.

وی اضافه کرد: بازارگردان‌ها با تقویت قسمت عرضه در بازار موجب لطمه جدی به بازار شدند و همان حجم اندک تقاضا را هم نابود کردند.

محمود رباطی با بیان اینکه بازار گردانی در دنیا پویاست اما در ایران یک حالت مکانیکی دارد گفت: همین مسئله موجب شده که بازارگردان به محض افزایش تقاضا بدون توجه به شرایط بازار شروع به فروش کند و در نتیجه ارزش سهام دچار ریزش می‌شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x