بازگشت پسماندهای پتروشیمی به چرخه تولید/ شازند سبزترین پتروشیمی کشور

در راستای اجرای مدیریت پسماند صنعتی و با هدف اقتصاد چرخشی و حفاظت از محیط زیست، تفاهم نامه همکاری میان شرکت پتروشیمی شازند و سیمان تهران منعقد گردید.

به گزارش مثبت بورس؛ در آیین امضای تفاهم نامه که با حضور علیرضا خلیلی‌نیا مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره شرکت پتروشیمی شازند، گرشاسبی مدیرعامل و نایب رییس شرکت سیمان تهران با حضور نورپور استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در محل دفتر پسماند سازمان محیط زیست کشور برگزار شد، مدیرعامل شاراک در سخنانی به اهمیت و جایگاه این شرکت اشاره کرد و گفت: پتروشیمی شازند تولید کننده متنوع ترین محصولات پلیمری و شیمیایی در کشور است و از نظر میزان اهمیت و استراتژیک بودن در درجه بالایی قرار دارد  به طوری که بسیاری از صنایع کشور بالای ۷۰ درصد مواد اولیه خود را از پتروشیمی شازند تامین می کنند.

شازند سبزترین پتروشیمی کشور

خلیلی‌نیا عنوان داشت: پتروشیمی شازند در زمینه حفظ محیط زیست و انطباق شاخص های زیست محیطی از جمله معدود پتروشیمی های کشور است که به این مقوله مهم اهتمام ویژه داشته و از مساحت ۵۵۰ هکتاری مجتمع ۲۶۰ هکتار به فضای سبز اختصاص داده شده است.

مدیرعامل پتروشیمی شازند افزود: در سنوات گذشته پروژه های مهم و تاثیرگذاری در این مجتمع اجرا شد که از آن جمله می توان به پروژه تصفیه پساب و فاضلاب، پروژه کاهش هدر رفت در چرخه آب و موادشیمیایی، پروژه کاهش فلرینگ با کاهش ۸۰ درصدی فلر مجتمع و بسیاری اقدامات دیگر اشاره کرد که علی رغم اجرای تمام این موارد بسیار مهم و حائز اهمیت برای محیط زیست، این شرکت متاسفانه سال گذشته در لیست صنایع آلاینده قرار گرفت.

عزم شاراک برای کاهش میزان مصرف آب

خلیلی نیا اظهار کرد: اخیراً قرارداد پروژه مربوط به دریافت پساب شهر های شازند و مهاجران با حضور ریاست محترم جمهور میان پتروشیمی شازند و وزارت نیرو منعقد شد تا بتوانیم برداشت از منابع آب های زیرزمینی منطقه کاهش داده و به حداقل برسانیم و از مسئولین مرتبط انتظار می رود این حسن نیت و تلاشی که مجموعه پتروشیمی شازند در زمینه رعایت موازین و مقررات زیست محیطی و اجرای پروژه های مرتبط دارد، مورد توجه ویژه قرار گرفته و به جهت اجرای پروژه های بهتر و بیشتر ، این مجموعه تشویق و ترغیب شود.

نایب رییس هیات مدیره شاراک در پایان خاطر نشان ساخت: علاوه بر اجرای پروژه های محیط زیستی در پتروشیمی شازند، در سال جاری فضای حضور و بروز شرکت های دانش بنیان نیز فراهم شد و دو تجهیز بسیار پیشرفته و تخصصی را توانستیم به کمک شرکت های دانش بنیان بومی سازی کنیم که ارزآوری بسیار بالایی برای کشور به همراه داشت و به  طور کل این شرکت در زمینه های محیط زیست و استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان اهتمام ویژه ای دارد و در این راستا نیز نیاز به حمایت و دلگرمی دارد.

موضوع پسماندها که یک چالش بزرگ محیط زیستی است،

در ادامه نورپور رئیس سابق دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و مشاور محیط زیست شرکت پتروشیمی شازند در سخنانی گفت: با توجه به اینکه در برنامه هفتم توسعه بر موضوع اقتصادی چرخشی تاکید بسیار شده است و همچنین موضوع پسماندها که یک چالش بزرگ محیط زیستی است، این ایده از طرف دانشگاه تهران  به پتروشیمی شازند و شرکت سیمان تهران داده شد تا با نظارت علمی دانشگاه تهران، شرکت سیمان تهران از پسماند صنعتی (خاک آهک) شرکت پتروشیمی شازند (تولید کننده متنوع ترین محصولات پتروشیمی کشور) به عنوان مواد اولیه کارخانه سیمان تهران (بزرگترین واحد تولید سیمان کشور) استفاده کند.

وی با اشاره به اهمیت این تفاهم نامه افزود: با امضای این تفاهم نامه علاوه بر کاهش مشکلات محیط زیستی در شهرستان شازند ناشی از پراکندگی پسماند در هوای منطقه، درحفظ محیط زیست  کلانشهر تهران نیز موثر خواهد بود؛ چرا که شرکت سیمان تهران مواد اولیه (آهک) کمتری از کوه های منطقه شهر ری برداشت خواهد کرد و  با عملیاتی شدن این تفاهم نامه عملا گامی در جهت حفاظت از منابع طبیعی منطقه تهران و کاهش انتشار غبار معادن نیز برداشته خواهد شد.

مشاور محیط زیست پتروشیمی شازند یادآور شد: این تفاهم نامه با نظارت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و پس از ماه ها آزمایش‌های متعدد تیم دانشگاهی و حمایت دفتر پسماند سازمان محیط زیست و نیز مساعدت ادارات کل محیط زیست استان تهران و مرکزی به نتیجه رسید که در این مرحله به صورت پایلوت اجرا می شود و در صورت موفقیت قابل تمدید خواهد بود.

نورپور اظهار داشت: با نتایج موفقی که از این تفاهم نامه حاصل می شود می توان از پسماند صنایع پتروشیمی که هیچ آلایندگی شیمایی ندارند و فقط آهکی هستند به عنوان خوراک اولیه صنایع سیمان استفاده کرد و در این صورت ضمن حفظ منابع طبیعی مشکل دفع پسماند صنایع پتروشیمی نیز برطرف می شود.

استاد دانشگاه تهران در پایان با اشاره به  اهمیت اقتصاد چرخشی و مدیریت پسماند، تاکید کرد: باید از مراکز دفن پسماند در کشور جلوگیری شود و پسماندها وارد چرخه تولید شوند تا ضمن حفظ محیط زیست کشور ارزش افزوده خلق کرد.

شایان ذکر است پتروشیمی شازند به عنوان نگین سبز صنعت کشور همواره از اجرای پروژه ها و طرح های زیست محیطی استقبال می نماید و این شرکت را می توان الگوی موفقی برای سایر صنایع در راستای صیانت از محیط زیست دانست.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x