جذابیت بورس بینالملل با تسهیلات خارجی
از جمله اهدافی که راهاندازی بورس بینالملل در نظر دارد، افزایش رقابت در میان بورسهای موجود است که هر اندازه رقابت در بین آنها بیشتر شود، ارزشی که برای مشتری ایجاد میشود نیز افزایش پیدا میکند.
به گزارش مثبت بورس؛ بهادر بیژنی، مشاور رییس سازمان بورس اوراق بهادار در امور بینالملل در یادداشتی ابعاد و جذابیت های جذابیت بورس بینالملل با تسهیلات خارجی را تشریح کرد.
وی در این یادداشت نوشت: درمورد راهاندازی بورس بینالملل در منطقه آزاد کیش که مدتهاست صحبت آن مطرح است و هر روز خبری درباره آن میآید، میتوان در ابتدا گفت که بینالمللی شدن هرچه بیشتر بازارسرمایه در سازمان بورس به صورت خاص و در بازار سهام به صورت عام چند سالی میشود که شروع شده است.
این روند بعد از تحقق عضویت در سازمان بینالمللی کمیسیونهای اوراق بهادار یا آی اس کو و عضویت عادی در آن به اوج خود رسید؛ همچنین یکی از بحثهایی که در چارچوب بینالمللی شدن بازار سرمایه قرار میگیرد، تأسیس بورس بینالمللی است که مدنظر است در مناطق آزاد کیش شکل بگیرد.
با توجه به اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا بورسها به یکدیگر متصل اند و امکان معاملات را برای سرمایهگذاران در بسیاری از بازارهای سرمایه دنیا فراهم میآورند، بینالمللی به حساب میآیند. نکتهای که بورس بینالمللی در مناطق آزاد را جذابتر میکند، تسهیلاتی است که در این مناطق به سرمایهگذاران خارجی ارائه میشود؛ تسهیلاتی که در کنار اعتبار بینالمللی که مناطق آزاد دارند شرایط را برای فعالیت فعالان در این بورس بینالمللی جذابتر خواهد کرد.
از طرفی نکتهای که بورس بینالملل را در کشور ما متمایز میکند این است که بر اساس مصوبه هیأت وزیران که در ۲۸/۱۱/۱۳۹۷ به پیشنهاد شورای عالی بورس اوراقبهادار تصویب شد، سرمایه این بورس صرفا ارزی بوده و سهامداران باید از اشخاص داخلی و خارجی تشکیل شده باشند. به عبارتی در تمام بازار سرمایه ایران این بورس تنها نهاد مالی است که الزام شده تا سهامدارانی از اشخاص خارجی هم در آن وجود داشته و فعالیت کنند.
از جمله اهدافی که راهاندازی بورس بینالملل در نظر دارد، افزایش رقابت در میان بورسهای موجود است که هر اندازه رقابت در بین آنها بیشتر شود، ارزشی که برای مشتری ایجاد میشود نیز افزایش پیدا میکند.
بنابراین، این موضوع باعث میشود که از جهات بسیاری کیفیت عملکرد چهار بورس حال حاضر(بورس اوراق بهادار، بورس انرژی، بورس کالا و فرابورس) و شرکت سپردهگذاری مرکزی بیشتر شود و این افزایش کیفیت هم بهدلیل فضای رقابت ناشی از فعالیت سهامداران خارجی به وجود میآید.
در نتیجه نکته مهم در این طرح هم این است که سهامداران داخلی و خارجی که در بورس بینالملل سهامدار خواهند بود، باید سهامدارانی باشند که در سطح بینالمللی از اعتبار بالایی برخوردار بوده و بتوانند برای بورس بینالملل مناطق آزاد ارزش افزوده ایجاد کنند.
بر این اساس یکی از نکات مهم در این بورس کیفیت ارزش افزودهای است که سهامداران خارجی برای آن خواهند داشت.