خروج سیاستگذاریها از مرحله پرداخت یارانه / آیا دولت رقیب بخش خصوصی است؟
به گفته مشاور عالی صنعت و اقتصاد، سیاستگذاریها باید از مرحله یارانه دادن به مردم خارج شود و صرفِ توسعه اقتصادی کشور گردد؛ این توسعه باید مبتنی بر بخش خصوصی بوده و دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد.
حبیب الله انصاری، مشاور عالی صنعت و اقتصاد در گفتگو با مثبت بورس با بیان این که مردم برای مشارکت باید وابستگی روحی، ملی و احساسی داشته باشند تا به توسعه اقتصادی منتج گردد، گفت: مردم در زمینه تولید باید بدانند حتی اگر با نقصانهایی رو به رو باشند، میبایست دست به حمایت زده و نقاط ضعف و قوت را هم مطرح نمایند؛ در این صورت در حوزه صنعت، اقتصاد و خدمات نقش مردم اهمیت پیدا میکند و میدانند دولت از آنها پشتیبانی میکند؛ در این راستا ذهن مردم باید جستجوگر باشد و آن چه را میبینند، تجزیه و تحلیل کنند. از این رو وقتی نگاهشان بر پیکره صنعت و خدمات باشد، نتایج را کارشناسانه بررسی خواهند کرد و نظرات آنها در حوزه کیفی و کمیِ تولید اهمیت پیدا میکند.
وی توسعه اقتصاد را منتج از توسعه صنعتی دانست و افزود: از ابتدای زایش تولید، تحول و تکامل در نهاد آن وجود داشته ولی این تحول باید منتج به توسعه اقتصادی شود. وقتی از توسعه اقتصادی صحبت میکنیم، یعنی مقولهای با دوام پیش روی ماست و در این شرایط باید تفکری استراتژیک داشته باشیم.
انصاری در بخشی دیگر از صحبتهای خود، اساس و مرکز ثقل تولید را بها دادن به بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: موانع بر سر راه بخش خصوصی باید شناسایی شده و بر طرف گردد. تا زمانی که چالشهای کنونی وجود داشته باشد، امکان شکل گیری چرخه تولید وجود نخواهد داشت و به توسعه اقتصادی منتج نمیگردد، از این رو تکیه گاه و سرمایه گذاریِ بخش خصوصی باید مد نظر دولت باشد.
مشاور عالی صنعت و اقتصاد با تاکید بر این که دولت باید از پیکره بخش خصوصی خارج شده و نباید به عنوان تولید کننده نقش آفرین باشد، خاطرنشان کرد: بانکهای ما بسیار متعدد هستند ولی باید دید که اینها دست به امور تولیدی زده و یا در پی ساخت و ساز بودهاند؟ !
وی یادآور شد: بنابراین نگاه ما به تولید باشد همه جانبه باشد و بخش خصوصی جایگاه خود را در راستای تامین نیازها بشناسد. ولی امروز برخی امور اجازه پیشرفت را نمیدهند که ارز یکی از این موضوعات است؛ در این سالها با نوسانات ارز رو به رو بودیم. در حالی که ارز نیمایی و… به نتیجه نرسیده است و یارانهای که در اختیار مردم قرار میگیرد، راهی به سوی تامین نیازهای آنها باز نکرده است.
به گفته انصاری سیاست گذاریها باید از مرحله یارانه دادن به مردم خارج شود و صرفِ توسعه اقتصادی کشور گردد؛ این توسعه باید مبتنی بر بخش خصوصی بوده و دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد.از این رو مجموع قوانین کسب و کار و تولید در حوزه صنعت باید بررسی شود تا نقاط ضعف مشخص گردد و بدانیم کدام بخشها مانعی بر سر راه توسعه اقتصادی است.
مشاور عالی صنعت و اقتصاد با انتقاد از نحوه اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار گفت: اطمینان دارم بیشتر از ۲۰ موردِ این قانون اجرایی نشده است.
انصاری در پایان تصریح کرد: سرمایه گذاران با کمبودهای موجود برای تولید لوازم خانگی سرمایه گذاری میکنند ولی این مسئله به راحتی میسر نشده است؛ خاصه امروز که جیب مردم خالی است و باید دانست صنعت گران در تلاش هستند نگاهی مشتری مدار داشته باشند.