مشکل ربوی بودن بانک ها قابل حل است؛ یک اصلاحیه جزئی میخواهد

رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی گفت: قوانین نظام بانکداری کشورمان این قابلیت را دارد که مشکلات نظام بانکی و مشکل نظارت بانک مرکزی و مسئولیت مدیران بانک‌ها و شائبه ربوی بودن را از نظام بانکی حل کند و تنها با یک اصلاح جزئی می‌توان این قانون را بهتر کرد.

طهماسب مظاهری رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی در گفتگو با مثبت بورس؛ درمورد ضرورت اصلاح قوانین بانکداری در راستای حمایت از تولید گفت: اصلاح قانون در هر زمینه‌ای از جمله نظام بانکی بحثی است که همیشه می‌تواند موضوعیت داشته باشد؛ چون قانون، ساخته دست بشر است.

وی افزود: قوانین نظام بانکداری کشورمان این قابلیت را دارد که مشکلات نظام بانکی و مشکل نظارت بانک مرکزی و مسئولیت مدیران بانک‌ها و شائبه ربوی بودن را از نظام بانکی حل کند و تنها با یک اصلاح جزئی می‌توان این قانون را بهتر کرد.

رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی متذکر شد: قانون پولی و بانکی که از انسجام خوبی برخوردار است می‌تواند ملاک عمل قرار گیرد و مشکل ربوی بودن عملیات بانکی هم با قانون عملیات بانکداری بدون ربا قابل‌حل است و درصورتی‌که این قانون اجرا شود هم سود خوبی برای سپرده‌گذاران و هم برای تسهیلات گیرندگان خواهد داشت.

مظاهری تأکید کرد: اگر مدیران بانک مرکزی تصمیم بگیرند قانون موجود را خوب و کامل اجرا کنند ۸۰ درصد مشکلات نظام بانکی حل می‌شود و بقیه مشکلات هم با یک اصلاحیه حل خواهد شد.

وی افزود: دولت‌ها برای خدمت بیشتر به مردم هزینه‌های زیادی برای خود می‌تراشند که معمولاً از میزان درآمدهای دولت بیشتر است؛ اما در نهایت دچار کسری بودجه می‌شوند و این کسری را هم از منابع بانکی تأمین می‌کنند درصورتی‌که این کار افزایش نقدینگی را به دنبال خواهد داشت.

رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی بر این باور است که ریشه نابسامانی در نظام بانکی مربوط به تسهیلات تکلیفی است که توسط دولت و مجلس برای تأمین کسری‌های بودجه دولت اعمال می‌شود.

مظاهری با تأکید بر اینکه دولت باید منابع درآمدی خود را افزایش دهد گفت: هنر دولت و مجلس این است که در کنار کنترل هزینه‌ها و عدم دست‌درازی به منابع بانکی، مسئولیت‌های نامحدود خود در قبال مردم را با منابع نامحدودی که دارند انجام دهند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x