ناترازی بودجه عامل اصلی خلق نقدینگی/ پول ملی باید حکمرانی شود

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار کرد: پول ملی باید حکمرانی شود و مبنای مبادله و معامله با کشورهای مختلف دنیا قرار گیرد تا تقاضا برای پول ملی افزایش پیدا کند و قدرت پول ملی بالا برود.

حجت الاسلام دکتر غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی در گفتگو با مثبت بورس درباره انتظارات از دولت آینده برای تقویت ارزش پول ملی اظهار کرد: مهم ترین و کلیدی ترین عامل کاهش ارزش پول ملی و تورم در ایران مسئله خلق نقدینگی است.

وی به عوامل پولی و بودجه‌ای موثر در خلق نقدینگی اشاره و بیان کرد: یکی از عوامل اصلی خلق نقدینگی بحث ناترازی بودجه است چون معمولاً وقتی بودجه در مجلس به صورت سالانه تصویب می‌شود با یک کسری روبرو است و این کسری هم یا از طریق فروش نفت یا اوراق مالی و یا استقراض از بانک مرکزی جبران می‌شود که در نهایت هم رشد نقدینگی را به دنبال دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رشد نقدینگی باید متناسب با رشد تولید در کشور باشد گفت: در شرایطی که نرخ تولید ۴ درصد باشد مسلماً رشد نقدینگی ۴۰ درصد هیچ گونه توجیهی ندارد کمااینکه ما رشد نقدینگی ۴۲ درصد و رشد ۴ درصدی تولید را هم تجربه کردیم.

این استاد دانشگاه، خلق نقدینگی مازاد بر اقتضائات اقتصادی را غیرمشروع دانست و تصریح کرد: الان بانکها هم خلق نقدینگی می‌کنند و همین باعث شده که در هزینه و مصرف خود دچار ناترازی شوند و از بانک مرکزی استقراض کنند.

 مصباحی مقدم در مصاحبه با رادیو گفت وگو تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی در تصویب بودجه سالانه، فقط باید به اندازه‌ی درآمدی که وجود دارد هزینه‌ها را تعیین کند آن هم حتماً باید درآمدهای مطمئن باشد ضمن اینکه باید توانمندی درآمدزایی دولت را هم در نظر بگیرد.

وی همچنین ضرورت اصلاح ساختار و کاهش بار تکفل دولت و کاهش هزینه‌ها و بالا بردن درآمدها را به منظور رشد تولید ملی یادآوری کرد و گفت: تنها در این صورت است که پول ملی تقویت خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی معتقد است که پول ملی باید حکمرانی شود و مبنای مبادله و معامله با کشورهای مختلف دنیا قرار گیرد تا تقاضا برای پول ملی افزایش پیدا کند و قدرت پول ملی بالا برود.

مصباحی مقدم گفت: حجم پول باید متناسب با حجم مبادلات و معاملات در جامعه و گردش پول نیز باید متناسب با گردش کالاها باشد اما اگر پول زیادی به نظام اقتصادی تزریق شود خروجی جز تورم ندارد و برای جلوگیری از رشد تورم هم باید جلوی رشد نقدینگی مازاد را گرفت.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x